Om Oss

Roslagsbröd – det lilla bageriet med tradition

Roslagsbröd har bakat knäckebröd sedan 1922 och i nuvarande fabrik i den lilla bruksorten Gimo i Roslagen sedan 40-talet. Bageriet står för ett hantverksmässigt, närproducerat och helt ekologiskt knäckebröd.

Småskalig ekologisk produktion i ständig utveckling

Från början hette bageriet Sandströms Bageri och drevs av familjen Sandström. I mitten av 90-talet tog familjen Saberski över driften och bland annat ändrades namnet till Roslagsbröd och det första ekologiska knäckebrödet togs fram.

Våren 2014 tog familjen Skårman över driften av Roslagsbröds bageri.

Marc Skårman och Roslagsbröd

”Vi vill fortsätta baka Roslagsbröd enligt traditionen och tänker övergå till en helt ekologisk produktion”, Marc Skårman.

Bageriet har åtta medarbetare förutom ägarna. Fem olika sorters knäckebröd finns i sortimentet och cirka 1500 paket av det goda kvalitetsbrödet tillverkas varje dag. Förutom de egna knäckebröden bakas ytterligare knäckebröd åt bl a Saltå Kvarn samt ICA.